Bel ons op 040-7113026 of mail info@revitalis.nl

Ijzertekort

Blijf op de hoogte van de nieuwste innovatieve gezondheidsontwikkelingen en ontvang het cel herstel voedingsplan kado:

Ijzertekort

IJzertekort is een wereldwijde aandoening die tot nu toe ernstig wordt onderschat. Het wordt niet besproken op medische faculteiten, behalve als er eens een diagnose van bloedarmoede is gesteld.

 

30-50% van alle mensen heeft een ijzertekort. Van alle mensen die een ijzertekort hebben, is 92% vrouw (Schaub 2004). De richtlijnen voor ijzertekort of niet verschillen zelfs per land.

Geschiedenis ijzertekort

Het ijzertekort is nog niet zo lang bekend als fenomeen, en is daardoor ook ruim onderschat. In 1957 werd het IJzer Deficiëntie Syndroom voor het eerst beschreven door de Universiteit van Innsbruck.

 

In 1971 werd het bestaan ervan bevestigd door de Universiteit van Charité in Berlijn. In 2003 vestigde de Universiteit van Lausanne voor het eerste de aandacht op het belang van het ijzertekort. In 2004 begon het probleem in Zwitserland erkenning te krijgen.

 

Bekijk onderstaande video van 2 min. Dr Beck, een bekende arts uit Duitsland, legt uit waarom het ijzer deficiëntie syndroom met gepaard gaande symptomen zo’n onbekend probleem is en wat de simpele en snelle oplossing is:

IJzer infuus in Klinieken

In Zwitserland kreeg het probleem erkenning door Dr. B. Schaub uit Basel. Hij herontdekte de goede werking van het ijzer infuus. Sinds die tijd verspreid zich een netwerk aan ijzerklinieken in en buiten de Zwitserse grenzen.

 

Er is een bewijsbaar hoog succespercentage; de behandeling met een ijzer infuus is veilig én kostenefficiënt.

 

Revitalis is binnen Nederland als gezondheidscentrum gespecialiseerd in het ijzer infuus voor vrouwen en mannen. Heb je interesse in een behandeling met het ijzer infuus maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

 

Gratis telefonisch adviesgesprek (15min)

 

Wil je meer lezen over de ijzertekort symptomen, bloedarmoede bij vrouwen, bekijk de informatie hieronder.

 

Denkt u dat u een ijzertekort heeft? Doe de test!

Na het beantwoorden van de vragen weet u direct of het aannemelijk is dat u een ijzertekort heeft.

Het lijkt erop dat u een ijzertekort heeft

De door u ingevulde antwoorden wijzen erop dat u waarschijnlijk last heeft van een ijzertekort.
Wist u dat tussen de 30% en de 50% van alle mensen een ijzertekort heeft? Wist u dat daarvan 92% vrouw is? U kunt heel eenvoudig uw ijzerwaarden laten onderzoeken bij Revitalis. Dan weet u binnen 1 á 2 dagen of u werkelijk een ijzertekort heeft.
Kijk op www.revitalis.nl voor meer informatie

Gelukkig! Het lijkt erop dat u geen ijzertekort heeft

Uw ingevulde antwoorden wijzen erop dat u waarschijnlijk geen last heeft van een ijzertekort.

Voelt u zich fysiek uitgeput?

JaNee

Heeft u moeite met concentreren?

JaNee

Voelt u zich vaak teneergeslagen?

JaNee

Lijdt u aan slaapproblemen?

JaNee

Heeft u last van duizelingen?

JaNee

Heeft u last van hoofdpijn/migraine?

JaNee

Heeft u last van een stijve nek?

JaNee

Heeft u last van haarverlies?

JaNee

Heeft u last van afbrokkelende nagels?

JaNee

Heeft u last van rusteloze benen?

JaNee

IJzertekort symptomen

Typische symptomen van ijzertekort zijn toestanden van:

 • vermoeidheid
 • depressiviteit
 • concentratieproblemen
 • psychologische instabiliteit
 • slaapstoornissen
 • hoofdpijn
 • bleke huid
 • onregelmatige hartslag
 • gevoelens van angst
 • haaruitval
 • schildklier problemen
 • kortademigheid
 • bij vrouwen: hevige bloedingen bij menstruatie

De traditionele geneeskunde schrijft deze klachten allemaal nog niet toe aan een tekort aan ijzer. De bijverschijnselen van ijzertekort zijn dan ook zo uiteenlopend, dat men het vaak zoekt in een psychische oorzaak. Toch verdwijnen ook de psychische symptomen van ijzertekort, bij het aanvullen van deze tekorten. Lees hiervoor gerust eens hoe andere patiënten onze ijzer behandeling ervaren hebben. Wil je meer weten over bloedarmoede bij vrouwen, lees dan hier beneden verder.

Bloedarmoede bij vrouwen

In het boek “Women get alive! – The Iron Code.“ wordt de wereldwijde bloedarmoede van menstruerende vrouwen aan de kaak gesteld. Het boek biedt dan ook nieuwe hoop voor vele zieke en naar oplossingen zoekende vrouwen. Meer dan 150 miljoen menstruerende vrouwen in Europa lijden aan symptomen van niet-gediagnosticeerd bloedarmoede. Wereldwijd gaat het om ongeveer 2 miljard vrouwen. Vaak zoeken we oplossingen in de hoek van meer sporten, anders eten e.d. Het op de juiste manier aanvullen van ijzertekort is in heel veel gevallen de meest doeltreffende oplossing voor bloedarmoede.

Bloedarmoede: infuus of tabletjes

Uit onderzoek blijkt dat de opname van ijzer middels tabletjes niet voor iedereen goed werkt. Het aanvullen van ijzertekort middels een infuus levert dan ook veel betere resultaten. De meting van ijzertekort gebeurt overigens bij uw huisarts anders dan bij onze kliniek. Wij meten niet alleen de ijzervoorraad in uw bloed, maar wij meten ook of u over de juiste eiwitten en enzymen beschikt, die de ijzeropname in het lichaam garanderen. Als u bloedarmoede heeft, en ijzertabletten niet (voldoende) helpen, is het altijd verstandig om uw bloed eens bij onze kliniek te laten onderzoeken. Veel kans dat wij u wel kunnen verder helpen met uw klachten. Lees hieronder meer over onze ijzertekort behandeling.

IJzertekort behandeling

5 jaar onderzoek onder vrouwen, heeft ertoe geleid dat men het ijzertekort syndroom voor het eerst goed heeft kunnen beschrijven en is kunnen gaan behandelen. Er bestaan nu methodes die goed blijken te werken om het ijzertekort aan te vullen. Een behandeling kan bestaan uit ijzertabletjes, maar uit onderzoek blijkt dat dit vaak niet effectief is (het lichaam neemt het niet goed op) en vaak ook niet goed verdragen wordt (misselijkheid). De behandeling van ijzertekort met een ijzer infuus is echter heel erg succesvol gebleken en wordt goed verdragen.

Behandeling ijzertekort bij Revitalis

Heb je veel last van vermoeidheid, psychische instabiliteit, slapeloosheid, depressiviteit, concentratieproblemen, overmatige emotionaliteit of hoofdpijn, dan zou je wel eens een ijzertekort kunnen hebben. Met de juiste behandeling kun je binnen een paar weken aanzienlijke (soms zelfs fenomenale) verbeteringen gaan ervaren. Maak hiertoe meteen een afspraak bij Revitalis, bel ons voor meer informatie, of lees hier hoe andere cliënten de behandeling van hun ijzertekort bij Revitalis ervaren hebben. Je kan ook eerst de ijzertekort zelftest invullen.

stel een vraag